Single Blog Title

This is a single blog caption
7 aug

Almabtrieb – authentiek boerenfeest!

Prachtig uitgedost met linten en bloemen wordt het vee in de herfst terug naar de stal gebracht.

De Almabtrieb is een vast onderdeel van de boerentradities en wordt elk jaar feestelijk gevierd. Het is de beëindiging van de tijd op de almweides en tegelijkertijd het begin van de winter-staltijd. Vanaf half september vinden de Almabtriebe plaats. Prachtig uitgedost, met bellen, bloemen, linten en spreukenbordjes keert het vee terug naar de thuisstal. Om de beurt volgen koeien, kalfjes, stieren, jonge ossen en het kleinvee zoals schapen en geiten.

Hoe mooier de tooi, hoe beter het is gegaan. Hoe uitbundiger de tooi, des te uitgelatener zijn de aansluitende feesten. Want de Almabtrieb is altijd aanleiding voor diverse feestelijkheden. Vanaf half september tot en met ongeveer begin oktober vinden er overal in Oostenrijk en voornamelijk in de weekenden vele Almabtriebe plaats. In de loop der tijd zijn er rondom dit gebruik ware volksfeesten ontstaan. In onze regio is 30 september de grote dag. Wilt u dit geweldige volksfeest graag meemaken dan kunt u bij ons terecht voor een of meerdere overnachtingen. Tijdens dit feest is het mogelijk om van een super brunch/ Frühstück met koeien te genieten.

 

Leave a Reply